Jeszcze do godziny 17.00 na terenie skansenu będą królowały zioła. W programie imprezy znalazły się m.in. prelekcje o zdrowotnych walorach ziół (leczenie nadciśnienia i miażdżycy) i historii herbaty w Polsce.
Nie zabrakło też interesujących warsztatów i wyjątkowych gości.
- Dzień Ziół w Chorzowie to jest naprawdę bardzo wartościowa impreza. Dzisiaj w ramach projektu "Kuchnia naszych babć" uczyliśmy dzieci gotować kwaśnicę, prażuchy, podpłomyki i piec tradycyjną drożdżówkę - mówiła Anna Bednarek, prezes Beskidzkiego Stowarzyszenie Produkcji Ekologicznej i Turystyki Best PROEKO i jednocześnie kierownik Centrum Integracji Społecznej w Jeleśni.
Oprócz Stowarzyszenia Produkcji Ekologicznej i Turystyki Best PROEKO wśród gości znalazło się Centrum Helen Doron, Fundacja Edukacyjna Kombinatory i Herbaciarnia Bytom.
O godz. 16.00 na zakończenie na scenie wystąpił zespół Maliniorze.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?