Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie....
fot. istockphoto.com

Te produkty możesz zamrozić! Jeśli robisz zakupy na zapas, zamiast wyrzucać jedzenie, włóż je do zamrażarki

SUROWE MIĘSO I WĘDLINY

Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie. W końcu chodzi o to, by mrozić je jak najświeższe, a nie jak najstarsze! Najlepiej mrozić mięso surowe, a wędliny – w plasterkach. Robisz schabowe i chcesz zostawić trochę na następny raz? Zamroź je bez panierki. Mięso możesz trzymać w zamrażalniku kilka miesięcy (drób – 3, wieprzowina – 6, wołowina – 8).

Zobacz również

Oferta rozejmu dzieli rząd Izraela. Skrajnie prawicowi ministrowie grożą Netanjahu

NOWE
Oferta rozejmu dzieli rząd Izraela. Skrajnie prawicowi ministrowie grożą Netanjahu

Jak dobrze znasz serial „M jak miłość” i jego bohaterów? QUIZ

Jak dobrze znasz serial „M jak miłość” i jego bohaterów? QUIZ

Polecamy

Tygodniowy przegląd prasy w Świeradowie-Zdroju, (21.04-27.04.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Świeradowie-Zdroju, (21.04-27.04.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Żarkach, (21.04-27.04.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Żarkach, (21.04-27.04.2024)

Przegląd tygodnia od 21.04 w Bychawie

Przegląd tygodnia od 21.04 w Bychawie