- Robimy tradycyjne potrawy śniadania Wielkanocnego, czyli barszcz biały z jakiem i kiełbasą wędzoną, sałatki warzywne, wędliny, kiełbasy smażone i wiele innych - wylicza Mikołaj Rykowski, prezes Fundacji Wolne Miejsce, która organizuje wydarzenie.
Poza dziesiątkami wolontariuszy i wolontariuszek w MCK pracowali dziś także szefowie kuchni, którzy z tej okazji przyjechali z całej Polski do Katowic. Wśród nich byli m.in. Maciej Regulski z Dąbrowy Górniczej, zwycięzca 10. edycji programu MasterChef Polska oraz Damian Sobek, chorzowianin, finalista 6. edycji kulinarnego show.
Z MCK świąteczne posiłki rozwożone będą przez wolontariuszki i wolontariuszy do domów osób, które zgłosiły takie zapotrzebowanie. Wielkanocne jedzenie będzie dostarczane od sobotniego popołudnia 16 kwietnia do Niedzieli Wielkanocnej 17 kwietnia.
Konto Amazon zagrożone? Pismak przeciwko oszustom
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?