Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała...
fot. pixabay.com

Kiszonki na odporność. Jakie warzywa warto włożyć do słoika? Nie tylko kapustę. Te przysmaki sprawdzą się w zimowe dni i święta

Kiszona kapusta

Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała kapusta. Ilość uzależniona jest od tego, jaką objętość końcową chcemy uzyskać. Opcjonalnie, oprócz soli, można dodać wybrane zioła i startą marchewkę. Uzyskaną mieszankę należy kilkukrotnie ubijać, aby wypuścić soki. Im mniej powietrza znajdzie się w słoikach, tym lepiej - wpłynie to pozytywnie na fermentację. Przygotowane weki powinny przebywać w zaciemnionym miejscu od jednego do dwóch tygodni.

Zobacz również

Włoszczowscy uczniowie z sukcesami w wojewódzkim konkursie o "Solidarności" (ZDJĘCIA)

NOWE
Włoszczowscy uczniowie z sukcesami w wojewódzkim konkursie o "Solidarności" (ZDJĘCIA)

Antoni Koziński z UMLKS Radomsko z brązowym medalem Mistrzostw Międzywojewódzkich!

Antoni Koziński z UMLKS Radomsko z brązowym medalem Mistrzostw Międzywojewódzkich!

Polecamy

Przegląd tygodnia od 21.04 w Chorzowie

Przegląd tygodnia od 21.04 w Chorzowie

Śląscy naukowcy zaangażowani w przeciwdziałanie zamachom terrorystycznym

Śląscy naukowcy zaangażowani w przeciwdziałanie zamachom terrorystycznym

Ubierz się, jak Małgorzata Kożuchowska. Te 3 wiosenne stylizacje są obłędne!

Ubierz się, jak Małgorzata Kożuchowska. Te 3 wiosenne stylizacje są obłędne!