MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kania jest grzybem, który można różnie stosować w kuchni....
fot. Mariusz Kapala/archiwum PolskaPress/Gazeta Lubuska

Jak zbierać grzyby? Zobacz, które gatunki łatwo pomylić. Niektóre są łudząco podobne do kurek i borowików

Czubajka kania

Kania jest grzybem, który można różnie stosować w kuchni. Najczęściej przygotowuje się kotlety z kani przypominające z schabowe. Kania może być pomylona z muchomorem plamistym i trującymi czubajeczkami. Dla pewności powinno zbierać się rozwinięte grzyby o pełnych kapeluszach i grubych trzonkach.

Zobacz również

Pobite i połamane szczenięta! Trzy szczeniaki trafiły pod opiekę OTOZ Animals Gliwice

NOWE
Pobite i połamane szczenięta! Trzy szczeniaki trafiły pod opiekę OTOZ Animals Gliwice

Brawa dla Ewy Gęgi-Osowskiej! Wspaniały koncert w szkole muzycznej w Radomiu [FOTO]

NOWE
Brawa dla Ewy Gęgi-Osowskiej! Wspaniały koncert w szkole muzycznej w Radomiu [FOTO]

Polecamy

Nowa podstawa programowa z religii. Będą kolejne zmiany?

Nowa podstawa programowa z religii. Będą kolejne zmiany?

Jaki kolor paznokci odmładza dłonie? Małgorzata Kożuchowska od lat stosuje ten trik

HIT DNIA
Jaki kolor paznokci odmładza dłonie? Małgorzata Kożuchowska od lat stosuje ten trik

Ten fast food z kiełbaską zrobisz w domu. Sekretem jest genialny sos. Pasuje do meczu

Ten fast food z kiełbaską zrobisz w domu. Sekretem jest genialny sos. Pasuje do meczu