Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzyby shitake, zwane także twardnikiem japońskim, to jeden...
fot. materiały prasowe agencji Od Kuchni

Ekspertka zdradza przepis na rozgrzewającą zupę. Poznaj przepis na tom kha. To danie polecisz nie tylko wegetarianom

Grzyby shitake

Grzyby shitake, zwane także twardnikiem japońskim, to jeden z najstarszych gatunków grzybów jadalnych. Występują głównie na terenach Azji, ale spotykane są także w innych rejonach świata. Ich wygląd przypomina nieco brązowe pieczarki, które charakteryzuje lekko chropowaty kapelusz. Wyróżnia je subtelnie kwaśny smak, co czyni je idealnym dodatkiem do aromatycznych dań kuchni azjatyckiej. Dodają one potrawom nie tylko pożądanego smaku umami, ale także intensywnego, „bulionowego” aromatu.

Zobacz również

Romantyczna sesja zdjęciowa w centrum Wrocławia? Czemu nie?!

Romantyczna sesja zdjęciowa w centrum Wrocławia? Czemu nie?!

Witczak bez olimpijskiej kwalifikacji, ale reprezentacja kajakarzy ma co świętować

Witczak bez olimpijskiej kwalifikacji, ale reprezentacja kajakarzy ma co świętować

Polecamy

Liczba lekcji religii zostanie ograniczona? Minister edukacji zapowiada

Liczba lekcji religii zostanie ograniczona? Minister edukacji zapowiada

Uwodzicielskie perfumy na lato. Wszyscy będą pytać, czym pachniesz

Uwodzicielskie perfumy na lato. Wszyscy będą pytać, czym pachniesz

Akcja policji w całej Polsce. Kierowcy dostaną ostrzeżenia

Akcja policji w całej Polsce. Kierowcy dostaną ostrzeżenia