Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Roślina ta ma dość charakterystyczny smak i aromat, dlatego...
fot. undefined undefined/GettyImages

Czym zastąpić sól? Wybierz zioła. Oto rośliny, które wzmocnią smak potraw i pomogą na niestawność. Ograniczenie soli nie takie trudne

Estragon

Roślina ta ma dość charakterystyczny smak i aromat, dlatego często dodawana jest do białego mięsa, dziczyzny i ryb, a także jako przyprawa do sosu tatarskiego. Estragon to roślina o silnych właściwościach żółciopędnych, dlatego dodawanie jej do potraw wspomaga trawienie tłustych i ciężkostrawnych posiłków. Dodatkowo wykazuje właściwości rozkurczające, przeciwzapalne i moczopędne.

Zobacz również

Pierwsza w nowej kadencji sesja Rady Miejskiej w Koszalinie [ZDJĘCIA]

NOWE
Pierwsza w nowej kadencji sesja Rady Miejskiej w Koszalinie [ZDJĘCIA]

Matura z języka polskiego w Zespole Szkół Zawodowych w Odonowie [ZDJĘCIA]

Matura z języka polskiego w Zespole Szkół Zawodowych w Odonowie [ZDJĘCIA]

Polecamy

Czarnogóra nie tylko dla plażowiczów. Te atrakcje musisz zobaczyć na własne oczy!

Czarnogóra nie tylko dla plażowiczów. Te atrakcje musisz zobaczyć na własne oczy!

Uważaj na jadalne robaki! Nawet próbowanie z ciekawości może źle się skończyć

Uważaj na jadalne robaki! Nawet próbowanie z ciekawości może źle się skończyć

Domowa konfitura z rabarbaru. Jest tak dobra, że można się uzależnić

Domowa konfitura z rabarbaru. Jest tak dobra, że można się uzależnić