MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
8 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Picie codziennych napojów staje się celebracją dzięki...
fot. Jennifer Burk/unsplash.com

Co i jak będziemy jeść w 2022 roku? Poznaj trendy smaku i kuchni na Nowy Rok!

Kawa, herbata, czekolada

Picie codziennych napojów staje się celebracją dzięki specjalnym sposobom ich przygotowania. Modna kawa cold brew, czyli napar uzyskiwany z kawy w zimnej wodzie, występuje teraz w apetycznej odsłonie z dodatkami aromatyzującymi i roślinnymi mleczkami. Tak samo, jak w herbatach, popularne smaki to lawenda, cytryna, przyprawy korzenne czy dynia. Wszędzie pojawia się też więcej gorzkiej czekolady, która jest jednym z niewielu rodzajów prawdziwie zdrowych słodyczy. Teraz jej smak często podbija burbon, likiery takie jak Irish cream czy ciemne piwo. W deserach przewijają się też smaki prosecco, piña colady czy nawet Bloody Mary.

Zobacz również

Inauguracja sekcji ICH_STORIE na TME Polówce. Zobacz ZDJĘCIA

Inauguracja sekcji ICH_STORIE na TME Polówce. Zobacz ZDJĘCIA

Marek Zakrzewski mistrzem Polski w biegu na 200 metrów!

Marek Zakrzewski mistrzem Polski w biegu na 200 metrów!

Polecamy

Przez lata grał w „Jaka to melodia”. Co teraz robi Robert Osam?

Przez lata grał w „Jaka to melodia”. Co teraz robi Robert Osam?

Ta kawa chłodzi i odchudza. Dodaj do niej azjatyckiego króla przypraw

Ta kawa chłodzi i odchudza. Dodaj do niej azjatyckiego króla przypraw

Najprostszy dżem z brzoskwiń na zimę. Tani, smaczny i niezawodny

Najprostszy dżem z brzoskwiń na zimę. Tani, smaczny i niezawodny