MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Na talerzu pojawia się coraz więcej nietypowych kolorów. Nie...
fot. Rohtopia/123RF

Co i jak będziemy jeść w 2022 roku? Poznaj trendy smaku i kuchni na Nowy Rok!

Niebiesko, fioletowo i zielono

Na talerzu pojawia się coraz więcej nietypowych kolorów. Nie pochodzą jednak od sztucznych barwników, tylko od całkowicie naturalnych superfoods. Niebieski kolor zapewniają algi spirulina lub kwiaty klitorii terateńskiej, fioletowy – afrykańska śliwka ube, jagody açai lub maqui czy kwiat hibiskusa, zielony – sproszkowane liście moringi lub zielonej herbaty (matcha) czy algi chlorella. Wszystkie są źródłem antyoksydacyjnych pigmentów, które działają przeciwzapalnie i antystarzeniowo.

Zobacz również

Dzień Mamy 2024. MAMA „X” vs. Mama „Y” - jaka jest między nimi różnica?

Dzień Mamy 2024. MAMA „X” vs. Mama „Y” - jaka jest między nimi różnica?

Uwielbienie w Kielcach. Piękne spotkanie modlitewne, mnóstwo osób [ZDJĘCIA]

Uwielbienie w Kielcach. Piękne spotkanie modlitewne, mnóstwo osób [ZDJĘCIA]

Polecamy

Polscy użytkownicy zgłaszają awarię sieci i wyszukiwarek. Co się dzieje?

PILNE
Polscy użytkownicy zgłaszają awarię sieci i wyszukiwarek. Co się dzieje?

Zlot Dmuchańców w Chorzowie. Zapowiada się super zabawa nie tylko dla dzieciaków

Zlot Dmuchańców w Chorzowie. Zapowiada się super zabawa nie tylko dla dzieciaków

Internet atakuje nasze dzieci, manipuluje, oszukuje i zastawia pułapki

Internet atakuje nasze dzieci, manipuluje, oszukuje i zastawia pułapki