MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ciasto parzone nadziewane kremem i polane roztopioną...
fot. pixabay.com/blandinejoannic

Bagietki, croissant i foie gras dla smakoszy. Kuchnia francuska według Taste Atlas. Zobacz 10 najpopularniejszych dań z Francji

5. Eklery

Ciasto parzone nadziewane kremem i polane roztopioną czekoladą jest jednym z symboli francuskiego cukiernictwa. Nazwa ekler określa błyskawicę i prawdopodobnie oznacza podobieństwo jej blasku z połyskiem bijący od polewy czekoladowej.

Zobacz również

Szybko się rozmnaża i stanowi zagrożenie dla ludzi. Jest już w Europie

Szybko się rozmnaża i stanowi zagrożenie dla ludzi. Jest już w Europie

Festiwal Biegów Polski Północnej we Wdzydzach to wielkie święto sportu!

Festiwal Biegów Polski Północnej we Wdzydzach to wielkie święto sportu!

Polecamy

Obłędnie pyszna kanapka z tuńczykiem. Ten przysmak posmakuje każdemu

Obłędnie pyszna kanapka z tuńczykiem. Ten przysmak posmakuje każdemu

Niebieski Dzień Dziecka już w najbliższą sobotę w Chorzowie spędź super dzień

Niebieski Dzień Dziecka już w najbliższą sobotę w Chorzowie spędź super dzień

Śmiertelne potrącenie przez pociąg Intercity na trasie Chorzów Batory – Ruda Chebzie

Śmiertelne potrącenie przez pociąg Intercity na trasie Chorzów Batory – Ruda Chebzie