Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Wontony, calzone i ruskie. Festiwal Pierogów Świata rusza po raz kolejny

Przemysław Ziemichód
Wontony, calzone i ruskie. Festiwal Pierogów Świata rusza po raz kolejny
Wontony, calzone i ruskie. Festiwal Pierogów Świata rusza po raz kolejny Pixabay.com
Pierwszego października w klubokawiarni Medyk spróbujemy najlepszych mącznych dań z całego świata - tych pieczonych, gotowanych, smażonych i dochodzących na parze. Festiwal pierogów świata zagości tam po raz drugi.

Pierogi to danie spotykane w kuchniach niemal całego świata. Jedzą je Europejczycy od Uralu aż po półwysep iberyjski. Znajdziemy je w kuchni Chin, Tybetu, Nepalu, Wietnamu, a nawet w krajach takich, jak Kenia czy Nowa Zelandia.

By uczcić ten najbardziej kosmopolityczny przysmak, miłośnicy pierogów spotkają się już po raz drugi w Klubokawiarni Medyk (ulica Oczki 1A). 1 października w menu zagoszczą pielmienie, manty, samosy, momo, bao, chinkali, calzone i wiele, wiele innych. Impreza rozpocznie się o 12:00 i potrwa do 19:00. Wstęp wolny.


emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak Disney wzbogacił przez lata swoje portfolio?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto