18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Remigiusz Rączka w Jaworznie. Znany kucharz gotował w bibliotece

Anna Zielonka
Gulasz z szynki wieprzowej na winie oraz tosty z trzema pastami brokułową, łososiową i chrzanową przygotowywał w jaworznickiej bibliotece znany śląski kucharz. Remigiusz Rączka w Jaworznie gotował i opowiadał, jak gotować, a swoje przepisy opatrzał ciekawymi anegdotami.

Remigiusz Rączka w Jaworznie. Znany kucharz gotował w bibliotece:

Kucharz opowiadał też jaworznianom, jak przyrządzić ule orzechowe, krem adwokatowy, moczkę, makówki, zupę rybną, śledzie w cieście śmietanowym, pastę cebulową i kapustę z zasmażką na maśle i tartym ziemniakiem.

Do jaworznian mówił po śląsku.

Przypominamy, że największą popularność przyniosły mu audycje telewizyjne i radiowe. Aktualnie prowadzi swój autorski program "Rączka gotuje" w TVP Katowice. Wcześniej przez wiele lat współpracował z telewizją TVS. W każdą środę prowadzi program "Rączka godo i gotuje" w Radio Katowice. Współpracuje także z największą śląską gazetą - "Dziennik Zachodni".

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na jaworzno.naszemiasto.pl Nasze Miasto